مشایی در حال حرکات موزون!/عکس
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 92/2/23:: 10:26 صبح
کلمات کلیدی : مشایی در حال حرکات موزون!/عکس
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 92/2/23:: 10:26 صبح
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 92/2/23:: 10:25 صبح
مصطفی کواکبیان بعد از ظهر امروز در دانشگاه امیرکبیر ضمن تشریح برنامه های خود عنوان کرد: 50 برنامه مختلف در زمینه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، بین المللی، اداری و اجتماعی داریم که براساس 3 سند فرا دستی تنظیم شده است.
وی افزود: نام دولت ما دولت اخلاق است، و دلیل این نام گذاری بداخلاقی هایی است که در چند سال اخیر در فضای سیاسی کشور شاهد بودیم اما دلیل اصلی که به آن اعتقاد داریم از مهمترین دستاوردهای انقلاب باید این باشد که دولت اخلاق را به ملتهای اسلامی و سایر مللل دنیا ارائه دهیم .
به گزارش خبرگزاری مهر؛ سخنرانی کواکبیان در حالی برگزار شد که تعدادی دانشجو پشت درب سالن محل سخنرانی با کف و صوت زدن و سر دادن دورد بر هاشمی سعی در ایجاد تشنج در این سخنرانی را داشتند. که البته با اصرار کواکبیان درب سالن باز و این دانشجویان نیز وارد سالن محل سخنرانی شدند. این دانشجویان بعد از ورود؛ دوباره شروع به سردادن این شعار که کی به نفع هاشمی کنار می روی کردند که البته کواکبیان در رابطه با این شعارها گفت: لطفا طرفداران هاشمی این جلسه را برای شعار دادن انتخاب نکنند من کواکبیان هستم هاشمی نیستم.
در ادامه این جلسه کواکبیان عنوان کرد ما می خواهیم جامعه ای با کمالات انسانی فضایل اخلاقی و رشد معنوی را به عنوان الگو معرفی کنیم؛ وظیفه رئیس جمهور تحقق اخلاق است متاسفانه بداخلاقی هایی که از مناظره های سال 88 شروع شد و تا به امروز هم ادامه دارد را نیز یکشنبه تلخ و سیاهی بوجود آورد و رهبری نصیحت کردند، اتفاقاتی است که نباید تکرار شود.
وی گفت: احمدی نژاد روز گذشته در وزارت کشور طوری عمل کرد که انگار بچه را گول می زند می گوید من مرخصی گرفته ام ، کاری که احمدی نژاد انجام داد از حالا برای انتخابات مشکل ایجاد می کند؛ تمام صحبت های آقای احمدی نژاد در سایت ریاست جمهوری منتشر شد صحبتهایی که گفت احمدی نژاد یعنی مشایی و مشایی یعنی احمدی نژاد و گفت، سه روز روزه نذر کردم این ها اقداماتی است که دستگاه قضایی از همین حالا باید جلوی این بداخلاقی های را بگیرد ، زیرا با این سو استفاده ها از بیت المال نمی توانیم انتخابات صد در صد قانونی و سالم داشته باشیم.
وی به مساله خصوصی سازی در کشور پرداخت و گفت: در جریان خصوصی سازی به نوعی شبه دولتی بوجود آوردیم مخابرات را به سپاه دادیم؛ معتقدم درعرصه اقتصاد باید محدودیت واردات و توسعه صادرات داشته باشیم زیرا می توانیم در بخش صنعت و کشاورزی بیش از 70 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته باشیم، باید قبول کنیم که بودجه از درآمدهای نفتی جدا شود. در حالی که در سالهای اخیر این وابستگی بسیار زیاد شده است.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: به جای پروژه هایی مانند صدای آمریکا، فارسی وان و ... باید شبکه های داخلی ایجاد کنیم و آنها را به هنرمندان داخلی واگذار کنیم.
کواکبیان درباره مساله برقراری رابطه با آمریکا عنوان کرد: رابطه ایران و آمریکا باید ترمیم شود؛ شورای عالی امنیت ملی که ریاست آن با رئیس جمهور است می تواند در این باره تصمیم بگیرد اما تصمیمات باید با اجازه رهبری اتفاق بیافتد.
باید بدانیم که با برقراری رابطه با آمریکا تحریم ها علیه ایران لغو نمی شود؛ باید در مذاکراتی که صورت می گیرد به یک نتیجه مطلوب برسیم مذاکراتی که انجام می شود باخت – باخت و بی خاصیت است، استانبول آلماتی 1 و 2 مسکو، بغداد و ... ما مذاکره می کنیم تا در این مذاکرات تاریخ مذاکرات بعدی را مشخص کنیم!
در ادامه این جلسه کواکبیان در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه شما چندین بار گفته اید که می توان 6 ماهه با آمریکا رابطه برقرار کرد و این رابطه هزینه ای ندارد در حالی که رهبری گفته اند یکی از خطوط قرمز این است که آمریکا همیشه با تکبر بحث مذاکره را مطرح می کند لطفا پاسخ دهید که شما در عرض 6 ماه چه برنامه ایی طراحی خواهید که آمریکا از سر تکبر به پای مذاکره قرار نگیرد گفت: اگر آمریکا از موضع بالا بخواهد مذاکره کند این مذاکرات سر نمی گیرد، ما به عنوان یک ملت تمدن ساز مذاکره می کنیم آنها اگر خواستند بدون پیش شرط و به صورت برابر مذاکره می کنیم. اما اگر به حالت تکبر بخواهند مذاکره کنند ما مذاکره نمی کنیم.
وی ادامه داد: من گفتم که در این 6 ماه باید نگاه ما یک نگاه برنامه ریزی شده باشد، گاهی گفته می شود که یک نگاه نگاه قهر قهر تا قیامت است و گاهی یک نگاه این است که ما می توانیم با اصول خودمان برنامه داشته باشیم، من معتقدم می توان در6 ماه با کار دیپلماسی درست برای این کار برنامه ریزی کرد.
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در باره سیاستهای خود در قبال سوریه گفت: معتقدم منافع ملی در سوریه اقتضاء می کند که دولت سوریه با همین ترکیب باقی بماند اما نسبت به اینکه شخص بشار اسد حتما در دوره بعدی هم کاندیدا شود اصراری نداریم زیرا معتقدیم منافع ملی ما باید تامین شود؛ از همین رو و با این سیاست بود که گفتیم مذاکرات سوری در داخل کشور ما و بین کسانی که اسلحه در دست ندارند شکل بگیرد.
کواکبیان ادامه داد: باید این مساله را با تمام کشورهای عربی و منطقه ایی نیز حل کنیم، اتحادیه عرب کرسی سوریه را به مخالفان بشار داده و ترکیه که مهمترین روابط اقتصادی را با ما دارد در کشورش به دنبال راهکار سرنگون کردن بشار اسد است؛ تمام این مسائل با دیپلماسی حرفه ایی و فعال حل می شود. که البته از دولت فعلی بعید است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا اساسا شما برای ریاست جمهوری کاندیدای شدید گفت: قبل از آمدن آقای هاشمی برای ریاست جمهوری حزب مردم سالاری کنگره ایی را برگزار کرد که در آن زمان بحث آمدن خاتمی وجود داشت اما صحبتی از هاشمی نبود؛ من با نظر حزب به این کار مکلف شدم اما اعضای حزب باید جلسه ایی بگذارند و تصمیم بگیرند که من بمانم یا به نفع هاشمی کناره گیری کنم.
کواکبیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نگاه شما در باره مساله ولایت فقیه چیست، عنوان کرد: از بین 5 تا 6 کتاب من 4 کتاب من مربوط به ولی فقیه است. اعتقاد من این است که ولایت فقیه میراث امام خمینی است که می تواند برای ما ارزش والایی داشته باشد ولی برخی در تبیین ولایت فقیه بد عمل می کنند. و یا می گویند ولایت فقیه یعنی اینکه مردم هیچ نقشی ندارند در حالی که خود رهبری معتقدند ما علاوه بر مشروعیت الهی مشروعیت مردمی هم داریم. این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند مذاکرات هسته ایی در دوران آقای جلیلی را با دوران آقای روحانی مقایسه کنید پاسخ داد: در اسفند سال 82 بحث هسته ایی مطرح شد و آقای خاتمی در دهه فجر آن سال بود که این مساله را برای اولین بار مطرح کرد، تیر 84 هم دولت جدید روی کار آمد یعنی یک سال و نیم مذاکرات در دولت خاتمی اتفاق افتاد یعنی بخشی از مذاکرات از سوی آقای روحانی، بخشی از آقای لاریجانی و بخشی نیز از سوی آقای سعید جلیلی صورت گرفت.
وی ادامه داد: اساسا برنامه های زیرساخت هسته ای در دولت خاتمی اتفاق افتاد یعنی سایت نطنز در آن زمان ساخته شد و زمینه سازی برای نیروگاه اراک نیز در همان دوره فراهم شد. اما به هر حال باید قبول داشته باشیم که توافقاتی هم در دوره بعد از خاتمی صورت گرفت.
کواکبیان ادامه داد: در آن زمان در بحث مذاکرات این سیاست وجود داشت که بر آن اساس برای مدتی "یوسی اف" اصفهان را معلق نگه داریم شاید کسی این سیاست را نپذیرد ولی با همین سیاست توانستیم شرایطی فراهم کنیم که یک قطع نامه هم علیه ایران در شورای امنیت صادر نشود . این از ثمرات چنین سیاستی بود اما در این دوره 7 قطعنامه داشتیم که 5 نمونه آن تحریم در زمینه نفت، بیمه، کالا، بانک و اشخاص بود.
کواکبیان گفت: هم می توانیم حقوق هسته ای را حفظ کنیم و هم قطعنامه ایی نداشته باشیم، هنر جمع کردن این دو مساله یعنی حفظ روحیه استکبار ستیزی در تنش زدایی هنری است که می توانیم آن را داشته باشیم. اما اگر نگاهمان این باشد که تحریم ها یک ورق پاره است آنها هم هر روز علیه ما قطعنامه صادر می کنند آن وقت آخر سر بگوییم تحریم ها بسیار تاثیر دارد.
کواکبیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه شما برای قانون هدفمندی یارانه ها چیست، گفت: باید طی دو سال یعنی در سال 93 و 94 این طرح به سرانجام برسد و در این 2 سال فشار به دهک های پایین را با یارانه غیر نقدی می توان کاهش داد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا شما تکنو کرات هستید عنوان کرد: رشته من علوم انسانی است و به تکنو ربطی ندارد.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه شما برای ایرانیان خارج از کشور و مساله خدمت وظیفه چیست گفت: ستاد فرماندهی کل قوا برای خدمت وظیفه تصمیم می گیرد و این مساله ربطی به رئیس جمهور ندارد.
کواکبیان عنوان کرد: در خصوص ایرانیان خارج از کشور باید گفت این ظرفیت ظرفیت بسیار خوبی است که باید از آن استفاده کنیم؛ شاید آمار دقیقی از تعداد ایرانیان خارج از کشور وجود نداشته باشد. اما گفته می شود حدود 800 هزار نفر از ایرانیان در خارج از کشور زندگی می کنند و گفته می شود سرمایه آنها بالای 1200 میلیارد دلار است، اگر بتوانیم ده درصد این سرمایه را به داخل کشور بیاوریم می توانیم به اندازه یک سال بودجه نفتی را تامین کنیم.
وی ادامه داد: اعتقادی ندارم که شورای عالی امور ایرانیان لزوما باید زیر نظر ریاست جمهوری اداره شود هر چند دولت معتقد است که زیر نظر ریاست جمهوری بهتر اداره می شود، ما می دانیم که آنها می خواستند آقای مشایی را در آنجا منصوب کنند و برای مشایی جایگاهی درست کنند.
وی همچنین با اشاره به اصلاح وضع سفارت خانه ها گفت: سفارتخانه ها در این زمینه باید فعال شوند، گاهی اوقات برخی افراد شب می خوابند و فردا سفیر می شوند مثل وزیر سابق علوم که ریاضی خوانده بود و ربطی به سفارت نداشت.
کواکبیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اصلاح طلبان به دنبال اجماع هستند پاسخ داد: همه به جز من اعلام کرده اند که به نفع هاشمی کنار می روند اما همان کسانی که من را آورده اند باید تصمیم بگیرند که من کنار بروم.؛ اگر نظام حزب این قدر بی حساب و کتاب باشد که یکی را انتخاب کنند و آن فرد بگوید که من به نفع کسی کنار می روم که امکان پذیر نیست، باید خرد جمعی مورد توجه قرار گیرد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخورد شما با مفاسد اقتصادی چگونه است گفت: مشکل ما با دستگاههای رسمی نظارتی حل نمی شود ، اگر حل می شد 3 هزار میلیارد دلار را نمی دزدیدند، باید نظارت همگانی را راه بیاندازیم. اگر روزنامه نگاران راحت بنویسند احزاب فعال باشند، همه اجزا جامعه مدنی فعالیت کنند و مسوولان با چشم باز نظارت کنند کسی غلط می کند دزدی کند. اما مشکل ما این است که نظارت همگانی نداریم. مبارزه با فساد دست پاک میخواهد اگر خط قرمز داشته باشیم کابینه مان دچار است یعنی اگر هر فردی در کابینه اعم از معاون اول و وزرای فسادی داشته باشند باید مانند مردم عادی به آن رسیدگی شود اما اگر بگوییم اینها خط قرمز هستند آن موقع کابینه را فساد می گیرد.
کواکبیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما گفتید در دولت من بی توجهی به ارزش های دینی که در دولت آقای خاتمی انجام می گرفت جبران می شود. بفرمایید در دولت آقای خاتمی چه بی توجهی هایی به ارزشهای دینی صورت می گرفت گفت: در بعضی از مطبوعات برخی ناروایی ها گفته می شد که البته به پای خاتمی هم نوشته می شد ولی به هر حال نباید اتفاق می افتاد برخوردهای تند افراطی در مجلس و دولت داشتیم که جلوه آن این شد که به نظر رسید اصلاح طلبان برانداز و ضد انقلاب هستند.
یکی از دانشجویان سوال کرد که شما گفتید که در انتخابات 88 تقلب نشده است آیا از کسانی که به اسم تقلب مردم را به خیابان کشیدند اعلام برائت کردید کواکبیان در واکنش به این سوال گفت: مگر در این جمع هیچ دانشجوی اصلاح طلبی نیست که شما مدام از این سوالات طرح می کنید.
وی پاسخ داد: بنده بارها موضع خود را گفتم؛ 24 خرداد گفتم که بین کف براندازان و معترضان به نتیجه انتخابات فاصله قائل شد اما هیچ کس نخواست این تفکیک انجام شود حتی صدا و سیما هم تفکیکی در این مورد قائل نشد؛ ما از ضد انقلاب خارجی برائت کردیم اما از مردمی که 14 میلیون رای دادند برائت نمی کنیم.
وی ادامه داد: بر خلاف بعضی سایتها که گفته بودند موسوی و کروبی اصلاح طلب نیستند من برای هردوی آنها زمانی که هیچ کس برای کروبی ستاد نزده بود ستاد زدم حتما یکی از اقدامات ما آزادی سازی این دو شخصیت است.
103
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 92/2/23:: 10:25 صبح
جام گیشه؛
سردار شهید ناصر بهداشت، فرمانده گردان حمزه سیدالشهدا(ع) لشکر ویژه 25 کربلا در 25 تیرماه 1340 در سید محله قائمشهر دیده به جهان گشود و در سحرگاه 19 اردیبهشتماه 1364 به عنوان فرمانده محور چنگوله در محور مهران – چنگوله رخت بربست و آسمانی شد.
مطالب زیر خاطراتی از این شهید بزرگوار است که تقدیم عاشقان راه حسینی و شاگردان مکتب خمینی(ره) میشود.
اشکهای زهرایی
مسرور روایت میکند: سال 1363 بود، من و شهید بهداشت با تویوتای گردان به طرف خط مقدم حرکت کردیم. دخترم تازه به دنیا آمده بود در بین مسیر از من پرسید:
- حاجی برای دخترت چه اسمی انتخاب کردی؟
گفتم: کوثر
چشمان ناصر با شنیدن نام «کوثر» پر از اشک شد و مخفیانه گریه میکرد، گریههای مخفیانهاش پس از لحظاتی آشکار شد و در حالی که زمزمه «یا زهرا، یا زهرا» بر لب داشت، مدام اشک میریخت و گاهی هم با هقهق میگفت:
حاجی چه اسم قشنگی، با مظلومیت خاصی برای خانم فاطمه زهرا(س) مرثیه میخواند و عاشقانه اشک میریخت.
لباس عروس، لباس تشییع جنازهام
همسر شهید روایت میکند: شبی که ناصر به خواستگاریام آمده بود، وقتی پای صحبت به جزئیات مراسم ازدواج کشیده شد مادرم از ناصر پرسید که دوست داری برای مراسم عقد عروس چه لباسی بر تن کند؟
ناصر در جواب مادرم گفت: لباسی را به تن کند که بتواند در روز تشیع جنازهام هم همان لباس را بپوشد.
بوسه امام امت بر سر ناصر
همسر شهید روایت میکند: ناصر علاقه زیادی به امام داشت. همیشه میگفت: مبادا سست شده و دست از یاری امام بکشید.
بعد از مراسم ازدواج ناصر به جماران رفت تا بتواند امام را زیارت کند، اما محافظان امام به او اجازه دیدار ندادند، با این حال ناصر دو شبانهروز پشت درب بیت امام بدون آب و غذا نشست تا اینکه یکی از یاران امام(ره) وقتی حال و روز ناصر را دید نزد امام(ره) رفته و به ایشان گفتند که یک بسیجی برای دیدنتان آمده و دو شبانهروز است که برای دیدار خصوصی پافشاری میکند و پشت درب مینشیند.
امام فرمودند که ناصر را نزدش ببرند. ناصر به هدفش رسید و بالاخره موفق شد با امام(ره) دیدار خصوصی داشته باشد.
امام سر ناصر را بوسید و سخنی زیرگوشش گفت که ناصر آن حرف امام(ره) را به هیچ کس نگفت.
ناصر به جبهه عشق میورزید و زمانی بهترین رزمنده در جبهه معرفی شد و از امام جمعه اهواز یک انگشتر هدیه گرفت و روی عقیق آن نوشت: «روح منی خمینی(ره)، بتشکنی خمینی(ره)»
او درباره جبهه رفتنش اینچنین در وصیتنامهاش مینویسد: و اینک میروم که با رزم بیامان با کفار از ارزشهای انسانی دفاع کنم و گوش به ندای قرآن بدهم.
میروم تا امام زنده بماند و همچنان جلودار کاروان باشد.
میروم تا قلب خود را از عشق خدا پرکنم و با یاد او روحم را آرامش دهم.
آری به جبهه میروم، جبههای به وسعت تمام اسلام در مقابل تمام کفر، جبههای که سراسر نور است و ذکر خدا و دعا، جبههای که هرگاه در آن به افق نگاه میکنم به یاد صحرای کربلا میافتم و به یاد مظلومیت حسین(ع)، جبههای که همه چیزش انسان را عاشق خدا میکند و به زندگی محتوی میبخشد و خالص میکند انسان را. جایی که روح خدایی حاکم است و همه در اعمال خیر سبقت میگیرند و نماز شبهای آنها سنگرها را نورانی میکند و شهادتها آنها را مقاومتر و استوارتر میکند.
زیارت کربلا صدر همه زیارتها
طاهره بهداشت خواهر شهید بهداشت روایت میکند: یکسری از فرماندهان لشکر 25 کربلا را برای رفتن به حج انتخاب کردند، اسم ناصر هم در بین این فرماندهان قرار داشت، اما او به حج نرفت و به جای خود، جانشینش شهید شیرسوار را فرستاد. دلیل این کارش را از او پرسیدم که در جواب گفت: دوست دارم اول زیارت کربلا نصیبم شود، کربلایی شوم. عشق حسین(ع) دست بردارم نیست تا کربلا را نبینم به حج نمیروم. اول کربلایی بعد اگر خدا خواست حاجی شوم.
زمستان بود، مادرم ژاکت پشمی برای ناصر بافت. ناصر برای اولین بار ژاکت را به تن کرد و بیرون رفت. وقتی به خانه برگشت، دیگر ژاکتی تنش نبود، خیلی سردش شده بود و لرز میکرد، از مادر عذرخواهی کرد و گفت: دیدم دوستم لباس گرم و مناسبی ندارد، برای همین لباسی را که شما برایم بافتی را به دوستم دادم، من بازهم لباس گرم دارم و آنها را میپوشم.
کلاس سوم ابتدایی بود که از پدرم خواست تابستانها به سرکار برود و کار یاد بگیرد. پدرم او را به کاشیکاری و بنایی فرستاد. مزد ناچیزی را هم که ناصر میگرفت به افراد بیبضاعت میبخشید.
وقتی سردار چنگوله، امیر گردان حمزه سیدالشهدا(ع) آسمانی شد
آزاده سرافراز محسن یزدی تنها بازمانده و آخرین رزمندهای است که با شهید بهداشت همراه بود، او از آخرین ساعاتی را که با ناصر به سر کرده چنین روایت میکند: اردیبهشتماه بود، گردان حمزه سیدالشهدا(ع) لشکر ویژه 25 کربلا، چند وقتی بود که در چنگوله به سر میبرد.
یک روز صبح زود فرمانده گردان، «آقا ناصر بهداشت» به سراغم آمد و گفت: «محسن! بلند شو، بریم.» تعجب کرده بودم که اول صبح، قبل از اذان، آقا ناصر با من چه کار میتواند داشته باشد؟! بدون اینکه سئوالی از او بکنم، گفتم: «برویم».
هیچ اطلاعی نداشتم که کجا میخواهیم برویم و به چه منظوری؟ چند بار از آقا ناصر سئوال کردم، اما جوابی نشنیدم.
دو نفری با یک جیپ با رانندگی خودش حرکت کردیم به سمت شهر مهران.
آقا ناصر فرمانده محور چنگوله – مهران هم بود، در بین این محور نرسیده به مهران، ستادی در اختیار ما بود که چند تن از نیروهای گردان ما در آنجا مستقر بودند.
به ستاد رسیدیم، محمد اسفندیاری، بیژن احمدی و احمد محمودی در آنجا حضور داشتند، نماز صبح را خواندیم، آقا ناصر گفت: «باید آماده شویم و برویم برای شناسایی» به احمد محمودی دستور داد در ستاد بماند و بقیه آماده شدیم.
احمد خیلی اصرار میکرد؛ به طوری که اشک دور چشمانش حلقه زده بود، التماس میکرد که بیاید، اما آقا ناصر قبول نکرد و به او گفت: «شما! وجودت در ستاد واجبتر و مهمتر است».
با همان جیپ چهار نفری راه افتادیم به سمت منطقه چق اصغر، منطقهای بود که هم عراقیها و هم ما نسبت به آن منطقه اشرافیت داشتیم. کوهستانی بود و راه خاکی در میان کوه وجود داشت و متصل به دشت عباس بود.
در بین راه به آقا ناصر گفتم: «چرا اجازه ندادی محمودی همراه ما بیاید، گریهاش درآمده بود؛ گناه داشت».
گفت: «نه! احمد تازه داماده، باشه انشاالله به وقتش».
بعد از یک ساعت دور زدن در منطقه به دنبال جایی میگشتیم تا جیپ را پارک کنیم و ادامه مسیر را پیاده طی کنیم.
ناگهان به شکل غافلگیرانهای در کمین عوامل ضد انقلاب منطقه گیر کردیم و مورد آماج حملاتشان قرار گرفتیم، آرپیجی، رگبار و... دیگر فرصت هیچ عکسالعملی نداشتیم.
من از ناحیه پا و دست به شدت مجروح شدم و از جیپ پرتاب شدم بیرون.
همه این اتفاقات در کوتاهترین زمان ممکن رخ داد، عوامل ضد انقلاب آمدند بالای سرم، یقهام را کشیدن بالا و دیدند که من زنده هستم که مرا رها کردند.
شوک عجیبی به من وارد شده بود که باور کردنش خیلی سخت بود. محمد اسفندیاری شهید شد، آقا ناصر هم در حال جان دادن بود، لحظات آخری که داشتم آقا ناصر را میدیدم واقعاً برایم سخت و باورنکردنی بود. از حنجرهاش که تیر خورده بود، صدایی میآمد و در حال شهادت بود با اینکه خودم مجروح بودم و درد زیادی داشتم، اما فقط جان دادن آقاناصر را نظاره میکردم، لال شده بودم و هیچ حرفی نمیتوانستم بزنم، نه میتوانستم گریه بکنم و نه میتوانستم داد بزنم.
بیژن احمدی هم زنده بود، تیر خورده بود به پایش و خیلی خونریزی داشت؛ به طوری که وقتی بیژن را نگاه میکردم، دردم را فراموش میکردم.
با همان وضعیت ما را حرکت دادند، دلم طاقت نیاورده بود و مدام بر میگشتم و پیکر پاک آقا ناصر را نگاه میکردم که بار آخر قنداق تفنگ خورد به سرم و من برای همیشه با آقا ناصر خداحافظی کردم.
بیژن کمتر از 20 متر پشت سر من در حال حرکت بود که دیگر توان نداشت و افتاد، همان جا جلوی چشمانم تیر خلاص به او زدند و بیژن هم آسمانی شد.
فارس
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 92/2/23:: 10:24 صبح
جام اقتصادی، مدتی از اعلام وصول پیش نویس اصلاح قانون کار در مجلس نگذشته بود که موجی از انتقادها نسبت به نحوه تدوین و ارسال آن به راه افتاد و مقامات تشکلهای کارگری و کارفرمایی نسبت به آنچه که " قید نشدن نظرات خود در متن پیش نویس خوانده میشد" واکنش نشان دادند؛ به نحوی که رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور از ارسال پیشنویس بدون در نظر گرفتن نظرات پیشنهادی تشکلهای کارگری انتقاد و ابراز تاسف کرد؛ در حالی که عبدالرضا شیخ الاسلامی، وزیر وقت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید داشت که ارسال پیش نویس با توافق نهایی دو گروه کارگری و کارفرمایی صورت گرفته است.
قرار بود تا پس از اتمام مذاکرات میان کارگران و کارفرمایان و توافقات صورت گرفته با دولت، جمع بندی نهایی حاصل و اصلاحیه با توافق سه جانبه به مجلس ارسال شود اما رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور معتقد بود که با وجود صرف وقت و هزینههای بسیار و تشکیل جلسات متعدد کارشناسی، پیش نویس قانون کار فارغ از اعمال نظر تشکلهای کارگری و کارفرمایی ارسال شده است.
خادمیزاده در آن زمان مدعی بود که در تدوین و ارسال پیشنویس قانون کار برخوردهای ناعادلانه و رفتارهای دوگانه صورت گرفته و گفت که جامعه کارگری از خلاف گویی مسوولان وزارت کار رنجیده خاطر است و ارائه پیشنویس بدون نظر شرکای اجتماعی را جفایی بزرگ به خود می داند.
*ارسال پیش نویس اولیه بدون اعمال نظر دو طرف
در همین راستا رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور هم به برگزاری دست کم 13 جلسه مشترک برای دستیابی به توافق دوجانبه اشاره کرد و گفت که با وجود آنکه این جلسات به پیشنهاد وزیر کار برگزار شد ولی وزارت کار به تعهدات خود عمل نکرد و پیش نویس اولیه را بدون اعمال نظرات و پیشنهادات شرکای اجتماعی به مجلس ارسال کرد.
علی بیگی معتقد بود که قانون کار فی نفسه مشکلی ندارد بلکه اجرای آن ناکارآمد است.
پس از ارسال پیشنویس به مجلس زمانی که تشکلهای کارگری دریافتند که اصلاحیه مطابق با نظرات آنها تدوین نشده و همان متن پیش نویس اولیه وزارت کار است نسبت به آن موضع گرفتند و با آغاز انتقادها، تشکلهای کارگری مصمم به بازگرداندن اصلاحیه شدند.
*تاکید مجلس به اعمال نظر کارگران بدون بازگشت اصلاحیه
اما مجلس معتقد بود که بدون بازگشت اصلاحیه هم میتوان نظرات کارگران را در مجلس دنبال کرد به گونه ای که فراکسیون کارگری مجلس اندکی بعد اعلام کرد که کمیسیون رسیدگی کننده از تمام ذینفعان قانون کار و تشکلهای کارگری و کارفرمایی برای بازبینی، بررسی و اصلاح مواد و بندهای قانون دعوت خواهد کرد چنانچه دیدگاه برخی فعالان کارگری همسوی مجلس نیز همین بود و حمید حاج اسماعیلی، فعال کارگری در اولین اظهارات خود اعلام کرد که لزومی ندارد اصلاحیه به دولت برگردد زیرا قابلیت بررسی و اعمال اصلاحات در مجلس را دارد.
با انتشار خبر دعوت نمایندگان تشکلهای کارگری در مجلس، جامعه نگران و رنجیده خاطر کارگری اندکی آرام گرفت و تلاشها برای بررسی کارشناسی و رسیدگی به مواد تغییر یافته در اصلاحیه قانون کار آغاز شد.
*عدم انطباق پیش نویس ارسالی با صورتجلسه امضا شده
اما این همه ماجرا نبود زیرا در جریان بررسی، نمایندگان دو گروه کارگری و کارفرمایی دریافتند که بیشتر بندها تغییر یافته و در واقع عبارتها در آن تغییر کرده است، تا جایی که این مساله از نگاه دبیر کل کانون عالی کارفرمایان کشور هم دور نماند و محمد عطاردیان، پس از مشاهده متن پیش نویس و انطباق آن با صورتجلسه امضا شده، درج نشدن نظرات گروه کارفرمایی در پیش نویس را تایید کرد.
وی معتقدبود که بسیاری از نظرات پیشنهادی کارفرمایان مطابق تغییرات صورت گرفته در اصلاحیه نیست و مغایرتهایی در آن دیده می شود.
عطاردیان اما طی اظهاراتی در مورد "تغییر عنوان بیمه های اجباری به اختیاری" در پیش نویس ارسالی هم واکنش نشان داد.
او معتقد بود که کارگران باید مشمول بیمه شوند تا از هر لحاظ تامین شوند و کارفرمایان هم موظفند که حق بیمه را برای کارگرانشان پرداخت کنند.
*عمده اختلاف کارگران و کارفرمایان در 6 ماده
به گزارش ایسنا، اگر چه از مدتها قبل تشکلهای کارگری در 6 مورد با کارفرمایان اختلاف نظر پیدا کرده بودند که از جمله آنها مواد 7، 27، 31 و 41 قانون کار بود اما تلاش کردند که با چانهزنی این مواد را به سود جامعه کارگری تغییر بدهند؛ 6 مادهای که به گفته حمید حاج اسماعیلی، کارشناس حوزه کار، بیشترین چالش و محل اختلاف بین کارفرمایان و کارگران بوده و مجلس می تواند به جای بازگرداندن اصلاحیه، بیشترین انرژی و وقت خود را صرف این موارد کند.
در پی ارسال اصلاحیه به مجلس و اطلاع از بندها و مواد تغییر یافته در آن، نخستین موضع گیری برای بازگرداندن اصلاحیه از جانب رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی صورت گرفت.
لطف الله بیات، در زمان بررسی اصلاحیه در مجلس معتقد بود که اگر وزارت کار به دنبال حفظ امنیت شغلی کارگران است پیش نویس را از مجلس پس بگیرد.
وی طرح بهسازی قراردادهای موقت کار را به باد انتقاد گرفت و گفت که اگر تبصره دو ماده 7 قانون کار و طرح بهسازی قراردادهای موقت در مجلس اصلاح شود، موضوع قراردادهای موقت در کارهای دائم هم از بین خواهد رفت و جامعه کارگری به امنیت شغلی واقعی خواهد رسید.
*تغییر بیمههای اجباری، خطرناکترین تغییر اصلاحیه
به گفته بیات، تبصرههای 1 و 3 ماده 7 قانون کار که مربوط به بهسازی قراردادهای موقت کار و از مهمترین مطالبات جامعه کارگری است در متن پیش نویس حذف شده است.
تغییر عنوان بیمههای اجباری به اختیاری در پیش نویس ارسالی واکنش رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور را هم به دنبال داشت و او با تعبیر آن به "خطرناکترین تغییر اصلاحیه" به جامعه کارگری هشدار داد.
از نگاه وی، اصلاحیه تغییریافته قانون کار دست کارفرمایان برای اخراج کارگران را باز گذاشته و روایتگر داستان دنباله دار قراردادهای سفید امضا و موقت خواهد بود.
در همین حال رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور که همچنان بر موضع خود مبنی بر برگزاری نشستهای دوجانبه با پیشنهاد وزیر وقت کار پافشاری می کرد، از ابعاد دیگر ارسال پیش نویس پرده برداشت.
*نادیده گرفتن جلسات کارشناسی و توافق دو جانبه
به گفته علی بیگی، پیشنویس تا قبل از ارسال به مجلس بر مبنای توافقات میان کارگران و کارفرمایان تدوین و تنظیم شد و این امر به پیشنهاد وزیر کار در جلسه شورای عالی کار انجام گرفت اما با وجود آنکه در آن جلسه وزیر کار صراحتا اعلام کرد که از هر تصمیمی که با توافق دو طرف گرفته شود، استقبال و تبعیت خواهد کرد اما عملا این اتفاق نیفتاد و با مطالعه متن پیش نویس و بررسی مستندات و صورت جلسه دریافتیم که هیچکدام از نظرات و توافقات دوجانبه در آن دیده نشده و این خلاف تعهدی است که شخص وزیر داده بود.
همان زمان یک عضو هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران نیز تنظیم پیشنویس اصلاحیه قانون کار را یکسویه خوانده و به نفع دولت و کارفرما دانست.
به اعتقاد هادی ساداتی پیش نویس بدون رعایت سه جانبه گرایی تدوین و بسیاری از قوانین و مقرراتی که به نفع کارگران بوده از اصلاحیه حذف شده است.
*قانون کار هویت و شناسنامه جامعه کارگری
به گزارش ایسنا، با آغاز بررسی پیش نویس در مجلس رفته رفته روند بررسی بندها و مواد اصلاحیه ابعاد تازه ای به خود گرفت و ضرورت اعمال تغییرات اساسی در آن بیش از پیش احساس شد به گونهای که رییس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، این تغییرات را مورد پذیرش ندانست و اعلام کرد که از قانون کاری که هویت و شناسنامه جامعه کارگری است به آسانی نمی گذرد و اجازه عبور هم نمی دهد.
*تامین اجتماعی، تنها سازمان بیمه گر کارگران
اولیا علی بیگی، ابتدا از تغییر ماده 148 اصلاحیه قانون کار انتقاد کرد و گفت که پیشنهاد دولت در خصوص ماده مذکور این بوده که کارگران میتوانند نزد صندوق تامین اجتماعی یا سایر سازمانهای بیمهگر خود را بیمه کنند در حالی که تشکلهای کارگری وکارفرمایی صورتجلسه کردند و بر سر این موضوع به توافق رسیدند که تنها یک سازمان بیمهگر به نام "سازمان تامین اجتماعی" در این خصوص مطرح باشد.
وی همچنین با انتقاد از اختیاری کردن بیمه کارگران در اصلاحیه قانون کار معتقد بود که بر اساس قانون فعلی کار، کارفرمایان مکلفند نیروهای کار خود را تحت هر شرایطی بیمه کنند بنابراین اختیاری کردن بیمه کارگران در اصلاحیه ارسالی قانون کار به مجلس نه تنها منطقی و قابل پذیرش نیست بلکه موجب بی انگیزگی و افت بهرهوری واحدهای تولیدی خواهد شد.
"تحمیل کردن شرایط کار به کارگران با اراده کارفرما و انعقاد قراردادهای موقت و غیردائم بدون در نظر گرفتن سنوات و مزایای کارگری، سرآغاز اختلافات کارگری و کارفرمایی و اخراج دسته جمعی کارگران واحدهای تولیدی خواهد بود"
این نظر حسین حبیبی - عضو کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران - بود که پیشنویس قانون کار را فاقد هرگونه حمایت از کارگران دانست و اظهار کرد: با وجود آنکه انتظار می رود پیش نویس لایحه اصلاح موادی از قانون کار با استناد به ماده 73 برنامه پنجم توسعه، انعطاف لازم را در روابط کار و رفع اختلافات کارگر و کارفرما داشته باشد اما عملا چنین چیزی مشاهده نمیشود و به نظر میرسد که پیشنویس ماهیت سرمایه دارانه داشته باشد.
*قانون کار از کارگران حمایت کند نه کارفرما
به گفته وی قانون کار باید قانون حمایتی از کارگر باشد نه کارفرما؛ یعنی دولت ابزارهای حمایت از قشر کارگر را فراهم کند و حمایت از کارفرما را نیز در قالب قوانین و قواعد اداری مانند تنظیم و تسهیل مقرارت بانکی، کاهش مالیات در بخش تولید و کاهش سهم بیمه کارفرما و کارگر در بخش تولید ببیند اما در پیشنویس، حمایت از کارگر چه موقت و چه دائم در زمینه مزد، حقوق، سنوات پایان خدمت، قرارداد کار، شرایط کار، روابط کار، حق داشتن تشکل مستقل کارگری و حق دفاع در مراجع حل اختلاف از کارگر دریغ شده و پیامد آن گسترش موج بهره کشی و اجحاف به کارگران خواهد بود.
*توقف رسیدگی به مواد اصلاحیه قانون کار در مجلس
به گزارش ایسنا، از ارسال پیش نویس قانون کار به مجلس و بررسی مواد آن مدتی نگذشته بود که روند بررسی اصلاحیه به دلیل همزمانی با لایحه بودجه 92 با کندی مواجه شد، اخبار رسیده حاکی از آن بود که مجلس موقتا رسیدگی به اصلاحیه را به زمان دیگری موکول کرده است در حالی که مصمم بود تا با ادامه دعوت از نمایندگان کارفرمایی و کارگری، اصلاحیه را ساماندهی و به سرانجام برساند اما دریافت که بررسی بند بند اصلاحیه و تداوم جلسات حضور نمایندگان کارفرمایی و کارگری وقت مجلس را خواهد گرفت لذا کار رسیدگی به لایحه اصلاح قانون کار را به جهت استفاده از نظر همه ذینفعان قانون و اخذ نظرات دقیق و کارشناسی هر سه گروه کارفرمایی، کارگری و دولت متوقف کرد.
اینگونه بود که زمزمه های بازگشت احتمالی پیش نویس قانون کار به گوش رسید؛ قانون کاری که 22 سال از زمان تصویبش در مجلس شورای اسلامی می گذرد و سال گذشته دولت پس از کش و قوس های فراوان با ارسال لایحه ای درصدد اصلاح دوباره آن بر آمد؛ علاوه بر آن تشکلهای کارگری هم که فرصت بازپس گیری اصلاحیه را به دست آوردند به جهت انجام جراحی بزرگ در پیش نویس، پیشنهاد بازگشت اصلاحیه را مطرح کردند تا آنجا که رییس هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور صراحتا اعلام کرد که اگر لایحه به دولت برگردد و با مشورت و کار کارشناسی دقیقتری تدوین شود، جامع تر و پخته تر به تصویب می رسد و هر دو جامعه کارگری و کارفرمایی از آن نفع می برند.
به گفته خادمی زاده بازگشت اصلاحیه قانون کار به دولت، به درخواست سه کانون عالی کشوریِ یعنی کانون عالی شوراهای اسلامی کار، کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران و کانون عالی کارفرمایان کشور بوده و این تصمیم در پی رایزنی با کمیسیون اجتماعی مجلس و کمیته بررسی اصلاحیه قانون کار گرفته شده است.
*بعید بودن امکان بازگشت مجدد لایحه به دولت
اما فارغ از همه دیدگاههای موجود، وزیر کار نظر دیگری داشت.
اسدالله عباسی که صدور حکم سرپرستیاش از سوی رییس جمهوری با بررسی مواد لایحه اصلاح قانون کار در مجلس همزمان شد، بارها و بارها در اظهارات خود به تدوین و ارسال پیش نویس اصلاحیه با تجمیع نظر و هم اندیشی همه گروههای کارگری و کارفرمایی تاکید داشته و بر این اساس امکان بازگشت مجدد لایحه به دولت را بعید دانسته است.
به گفته وی بر روی لایحه اصلاح قانون کار بسیار دقیق کار شده و پس از گذشت سالها این قانون به صورت سه جانبه تنظیم و به مجلس ارائه شده است.
او پیشتر اظهارات کسانی را که معتقد بودند نظرات کارگران در متن پیش نویس اعمال نشده است، اعتقاد تشکلهای سیاسی خوانده بود.
* اختلاف نظرها بالا نیست، اصلاح انجام شود
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حتی در مورد برخی شنیدهها و شائبهها مبنی بر توقف بررسی اصلاحیه در مجلس و بازگشت آن از سوی مجلس، گفته است که تاکنون چیزی به طور رسمی به وزارتخانه اعلام نشده و اگر قرار به بازگشت باشد، دولت است که باید لایحه را پس بگیرد با این حال او نیز در صورت جدی شدن موضوع بازگشت اصلاحیه صراحتا اعلام کرده که اختلاف نظرها آنقدر زیاد نیست که لایحه به دولت بازگردانده شود و کمیسیونهای تخصصی می توانند با رفع ایرادات، لایحه را اصلاح کنند.
به گزارش ایسنا، در شرایط کنونی به نظر میرسد که ادامه بررسی لایحه اصلاح قانون کار در مجلس آن هم در واپسین روزهای عمر دولت، همچنان با تردیدهایی همراه باشد چرا که مجلس اکنون در حال رسیدگی به جزییات لایحه بودجه سال 92 است و از طرفی بعضا عدهای از نمایندگان به جهت تعهدی که در حمایت از مطالبات کارگران دادهاند، ایده بازگشت اصلاحیه به دولت را در سر می پرورانند اما بدون تردید نباید از نقاط قوت و مثبت اصلاحیه غافل بود و تنها به ابعاد اعتراضی آن پرداخت؛ چه بسا عمده ایرادات و موارد اختلافی کارگران و کارفرمایان در چند ماده کلیدی خلاصه می شود و علاوه بر آن قرار نیست که لایحه دولت همانگونه که ارسال شده با همان شکل و شمایل تصویب شود.
در هر حال انتظار میرود که در جریان بررسی لایحه اصلاح قانون کار منافع همه گروههای کارگری و کارفرمایی در نظر گرفته شود و فارغ از احتمال بازگشت یا عدم بازگشت، لایحه در نهایت پختگی، انسجام و توافق نهایی هر سه گروه بدون کمترین حاشیه ای از تصویب مجلس بگذرد.
116
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 92/2/23:: 10:23 صبح
جام علمی: کلمه عبوری که هک کردن آن سخت باشد و در عین حال برای شما معنی داشته باشد به طوری که به خاطر سپردن آن آسان باشد، بهترین راه حل است.
چگونه می توان کلمه عبوری انتخاب کرد که در عین حال که میتوان آن را به راحتی به خاطر سپرد به اندازه کافی نیز قوی باشد؟ این چالشی است که همه ما با آن روبرو هستیم. برای حل این مشکل مکآفی، یک شرکت امنیتی شناخته شده، سعی کرده است با چند پیشنهاد ما را در این زمینه یاری دهد.
شرکت مزبور این پیشنهادات را به مناسبت روز کلمه عبور که توسط اینتل نامگذاری شده ارائه داده است. اینتل نیز به مناسبت این روز صفحهای را ایجاد کرده است که در آن میزان قوی بودن کلمه عبور شما را اعلام میکند. در این صفحه به شما گفته میشود که کلمه عبور شما بر روی اینترنت انتقال نخواهد یافت ولی با این وجود بهتر است از کلمات عبور اصلی خود استفاده نکنید بلکه یک عبارت مشابه چیزی که تصمیم دارید برای کلمه عبور استفاده کنید را به کار ببرید.
در ادامه پیشنهادات مکآفی برای انتخاب کلمه عبور آمده است:
- از کلمات عبوری که برای حساب های بانکی استفاده میکنید در وب سایتهای اجتماعی یا ایمیلها استفاده نکنید. در این صورت در صورتی که کلمه عبور ایمیل شما هک شود، حداقل حساب بانکی شما در امان خواهد بود.
- یک کلمه عبور خوب ترکیبی از حروف، اعداد و سمبل ها است، اما لازم نیست برای ایجاد یک کلمه عبور قوی یک رشته تصادفی از کاراکترهای مزبور را ایجاد کنید که قابلیت به خاطر سپردن را نداشته باشد، بلکه بهتر است یک عبارت را در نظر بگیرید و یا حروف اول آن عبارت را در کنار هم قرار دهید.
برای مثال مکآفی عبارت "My 1st Password” را به کار برده است. با وجود اینکه این کلمه عبور ساده به نظر می رسد ولی حداقل چهار ماه زمان برای هک کردن آن مورد نیاز است.
- به محض اینکه کلمه عبوری را ایجاد کردید که دارای حروف، کلمات عبور و سمبل بود می توانید با کمی تغییر آن را در وب سایتهای مختلف به کار ببرید. برای مثال مکآفی پیشنهاد میدهد از نام سایت در این موارد استفاده نمایید، مانند "My 1st Password!: Twtr” برای توئیتر و یا "My 1 st Password!: fb” برای فیس بوک.
دقت کنید که جهت ایجاد یک کلمه عبور قوی لازم نیست که حتماً کلمه عبور پیچیده باشد. در واقع احتمال هک شدن کلمات عبور ساده تر ولی طولانی تر، کمتر از کلمات عبور پیچیده با طول کوتاه است. برای مثال جهت هک کردن کلمه عبور "XF1&tmb” تنها شش دقیقه زمان مورد نیاز است. در صورتی که کلمه عبور "The-Shining-sea” یک هکر را برای 48 سال مشغول نگاه میدارد.
باشگاه
450
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 92/2/23:: 8:43 صبح
رهبر معظم انقلاب اسلامی:
مرحوم مرتضائی فر از یاران صمیمی انقلاب بود
حضرت آیتالله خامنهای عصر امروز (یکشنبه) در پیامی درگذشت مرحوم مغفور آقای حاج محمود مرتضائی فر از یاران صمیمی انقلاب را تسلیت گفتند.ایشان تاکید کردند:مرحوم مغفور آقای حاج محمود مرتضائی فر را که از یاران صمیمی انقلاب و خدمتگزار با وفای نماز جمعه تهران بودند.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل ازپایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر معظم انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت مرحوم مغفور آقای حاج محمود مرتضائی فر را که از یاران صمیمی انقلاب و خدمتگزار با وفای نماز جمعه تهران بودند به بازماندگان و دوستان ایشان تسلیت میگویم و رحمت و غفران الهی را برای آن مرحوم مسئلت میکنم.
سیدعلی خامنه ای
22 اردیبهشت 92
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 92/2/23:: 8:42 صبح
توضیح احمدینژاد درباره حمایت از یک نامزد
رئیس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به حرف وحدیث های مربوط به اقدام دیروز رئیس جمهور در ستاد انتخابات گفت: بالاخره کشور ما کشور حرف و حدیث است.
رئیس جمهور پس از جلسه عصرامروز هیات دولت گفت: دولت درباره سفرهای استانی تعهد داده است و انشاء الله سعی می کنیم تا این سفرها را تا ماه مبارک رمضان به اتمام برسانیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر محمود احمدی نژاد در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که شما چرا حکم رئیس سازمان نظام پزشکی را امضاء نمی کنید گفت: من امروز قصد مصاحبه ندارم فقط آمدم با شما خوش و بش کنم.
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری راجع به حرف وحدیث های مربوط به اقدام دیروز رئیس جمهور در ستاد انتخابات گفت: بالاخره کشور ما کشور حرف و حدیث است.
خبرنگار دیگری از رئیس جمهور خواست درباره سفر آفریقایش بگوید که آقای احمدی نژاد گفت: تا پایان این ماه به منظور حضور در یک اجلاس بین المللی به تایلند می روم و پس از بازگشت به تهران بلافاصله راهی کشور اکوادور خواهم شد تا در مراسم تحلیف رئیس جمهور این کشور آقای کورآ و همچنین پیگیری مسائل دوجانبه شرکت کنم سپس این کشور را به مقصد اتیوپی ترک می کنیم تا در مراسم پنجاهمین سال تاسیس اتحادیه آفریقا که الان سازمان وحدت آفریقاست شرکت کنم.
خبرنگار دیگری از رئیس جمهور پرسید تا کنون چند بار مرخصی گرفته اید که وی پاسخ داد همین یکبار را مرخصی گرفته ام.
خبرنگار دیگری پرسید آقای زاکانی گفته است که آن یازده روز شما نیز مرخصی محسوب می شود، آقای احمدی نژاد در پاسخ گفت: آن دورکاری بود.
خبرنگار دیگری از رئیس جمهور پرسید اقدام دیروز شما حرف و حدیث زیادی داشت به گونه ای که امروز گفته شد این کار تخلف بود ؟ رئیس جمهور گفت: بالاخره رئیس جمهور هر کاری می کند حرف و حدیث زیاد است.
یک خبرنگار دیگر مجددا راجع به امضا نشدن حکم رئیس سازمان نظام پزشکی توسط رئیس جمهور پرسید که آقای احمدی نژاد پاسخ داد من در جریان نیستم اما یک انتخاباتی بود که آن موقع مشکلاتی داشت و گزارش آن هنوز پیش من نیامده است.
خبرنگار دیگری از آقای رئیس جمهور پرسید اگر مهندس (مشایی ) را همراه خود در سفرهای استانی ببرید آیا شائبه انتخاباتی ندارد گفت: ما مهندس در دولت زیاد داریم.
خبرنگار دیگری بلافاصله پرسید در صورتی که صلاحیت آقای مشایی احراز نشود کاندیدای دیگری دارید که رئیس جمهور پاسخ داد شما که دیروز آنجا (ستاد انتخاباتی کشور بودید ) به سخنان ما گوش می دادید.
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 92/2/23:: 8:40 صبح
حضورهاشمی و دگرگونی آرایش انتخاباتی
یک فعال اصلاح طلب گفت: حضور هاشمی رفسنجانی در انتخابات آرایش انتخابات را برهم زد ولی باید ببینیم که شعار و چه کمپینی را برای خود انتخاب خواهد کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، ابراهیم اصغرزاده در جمع خبرنگاران گفت: من و دوستانم خیلی تلاش کردیم تا آقای هاشمی را راضی کنیم تا به صحنه انتخابات بیاید، او شخص مفیدی است و می تواند معادله کم مجهولی آینده را حل کند.
وی تصریح کرد: حوزه اقتصادی و حوزه سیاست خارجی از جمله حوزه هایی است که هاشمی رفسنجانی می تواند آن را سرو سامان دهد.
اضغرزاده در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا فکر نمی کنید هاشمی رفسنجانی مجدداً شکست بخورد، افزود: صحنه سیاسی انتخابات هم بخش مثبت دارد هم بخش منفی و هر کاندیدایی دارای رای خاصی است ولی وضعیت فعلی نشان نمی دهد که وضع رای هاشمی بد است.
اسرائیل و سیاست حرکت بر لبه پرتگاه
روزنامه اماراتی الخلیج در یادداشتی با عنوان «اسرائیل و سیاست حرکت بر لبه پرتگاه» به قلم «محمد خلیفه» نوشت: اسرائیل همچنان به کشورهای عربی و جهان آزاد یادآوری می کند که فراتر از قانون است و به نقض حقوق در داخل فلسطین و خارج از آن بدون هیچ عامل بازدارنده ای ادامه می دهد. به همین علت بود که روز یکشنبه پنجم ماه مه 2013 دست به حمله نظامی به اهدافی در اطراف دمشق زد.
این روزنامه افزود:واقعیت آن است که اسرائیل با این مداخله خود به جهانیان نشان داد بخشی از بحرانی است که کشور و دولت سوریه را هدف قرار داده است. اسرائیل با این اقدام، کل منطقه را در آستانه انفجار قرار داد. بعید است که اسرائیل بدون موافقت قبلی آمریکا دست به این حمله زده باشد زیرا این تجاوز ممکن بود واکنش نظامی سوریه را به دنبال داشته باشد که منطقه را به سوی جنگ منطقه ای و حتی جنگ جهانی پیش می برد.
نظر خاتمی در مورد نامزدی هاشمی
سایت شخصی محمد خاتمی رئیس دولت اصلاحات در آخرین مطلب منتشر شده خود نوشت: هر کس خیر کشور و انقلاب اسلامی را می خواهند به هاشمی رفسنجانی رای بدهد.
به گزارش جهان، در این خبر آمده است: جلسه امروز شورای مشورتی اصلاح طلبان با حضور سید محمد خاتمی به منظور بررسی آخرین تحولات انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شد.
این شورا ضمن ابراز خوشوقتی فراوان از ورود جناب آقای هاشمی رفسنجانی به عرصه انتخابات، این اقدام فداکارانه را فرصتی ملی و فراجناحی دانسته و آمادگی شخصیت ها و گروه های اصلاح طلب را در حمایت همه جانبه از ایشان اعلام می دارد.
انتقاد توکلی از رفتار احمدی نژاد در وزرات کشور
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رفتار رئیس جمهور در وزارت کشور گفت:رئیس جمهور در سفرهای استانی فرد مورد علاقه خود را همراه می برند و از وی تجلیل می کنند و دیروز نیز تمام قوه مجریه را به پای آن داوطلب مورد بحث ریختند و اعلام کردند تمام نقطه قوت قوه مجریه به پای این داوطلب است.
به گزارش مهر احمد توکلی در ابتدای جلسه روز یکشنبه مجلس ادامه داد: دیروز آقای رئیس جمهور بر خلاف سوگند و برخلاف رفتار تمام روسای جمهور سابق ایران رفتاری شبیه پادشاهان مستبد داشتند که برای حفظ قدرتشان جانشین تعیین می کنند. اگر مجلس در قبال این بدعت موضع گیری نکند و جنابعالی که سخنگوی رسمی مجلس هستید و در مقام ریاست مجلس در ابتدای نطق تان اگر در خصوص این بدعت گذاری ها موضع گیری نکنید در تاریخ ایران بد تلقی می شود.
اقدام احمدی نژاد «وهن» جایگاه ریاست جمهوری بود
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، همراهی احمدی نژاد با رحیم مشایی در زمان ثبت نام و مصاحبه مطبوعاتی را خلاف نص صریح قانون اساسی و وهن جایگاه ریاست جمهوری دانست.
سید حسین نقوی حسینی در مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه همراهی احمدی نژاد با یکی از نامزدهای ریاست جمهوری در زمان ثبت نام و مصاحبه مطبوعاتی خلاف نص صریح قانون بود، گفت: طبق قانون اساسی، رئیس جمهور رئیس قوه مجریه است و اجرای انتخابات را بر عهده دارد و باید بی طرفی کامل را در انتخابات رعایت کند، لذا رفتار روز گذشته رئیس دولت خلاف قانون بود چراکه با این اقدام بی طرفی خود در انتخابات را نقص کرده است.
وی در ادامه افزود: رئیس جمهور روز گذشته سوگند قانون اساسی خود را زیر پا گذاشت، چراکه وی قسم خورده همواره امانت دار ملت، مجری و پاسدار قانون اساسی باشد، لذا اقدام رئیس جمهور ضمن انکه اقدامی غیر قانونی است، یک تخلف اخلاقی محسوب می شود و وهن جایگاه ریاست جمهوری است.
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 92/2/23:: 8:39 صبح
کدخدایی:
حضور رئیسجمهور به همراه مشایی عنوان مجرمانه دارد
سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد:اقدام روز گذشته رئیس جمهور در همراهی با مشایی عنوان مجرمانه دارد و ما این موضوع را به قوه قضائیه اعلام کردیم.
عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفت وگو با تسنیم با اشاره به جلسه صبح امروز یکشنبه شورای نگهبان، اظهار داشت: جلسات هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری از امروز تشکیل شده و اعضا مشغول بررسی صلاحیت ها هستند و امیدواریم که بر اساس ماده 57 قانون انتخابات ریاست جمهوری بتوانیم در موعد مقرر نتایج را اعلام کنیم.
وی در خصوص احتمال استفاده از تمدید 5 روزه فرصت شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری گفت: استفاده از 5 روز دوم تبصره قانون به این بستگی دارد که ما ببینیم که در یک یا دو روز آینده بررسی ها را ادامه دهیم که اگر نیازمند زمان بیشتر برای بررسی باشیم این کار در مهلت 10 روز انجام خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره اقدام روز گذشته رئیس جمهور در همراهی اسفندیار رحیم مشایی برای ثبت نام در انتخابات، گفت:این موضوع امروز در هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به جایگاه ریاست جمهوری، به اتفاق آرا اکثریت اعضای هیأت معتقد بودند که اقدام اخیر رئیس جمهوری در معرفی یکی از افراد به عنوان نامزد انتخابات تخلف بوده و عنوان مجرمانه دارد و قرار شد که مراتب آن به قوه قضائیه اعلام شود.
کدخدایی تأکید کرد: ما مراتب این موضوع را به قوه قضاییه اعلام کردیم که پس از آن تصمیم گیری بر اساس قانون و بر عهده دستگاه قضایی است.
وی در پاسخ به سوالی درباره راه اندازی کارناوال تبلیغاتی از سوی اسفندیار رحیم مشایی و آیت الله هاشمی رفسنجانی، اظهار داشت: هرگونه حرکتی که نشان دهنده تبلیغات باشد بر اساس قانون ممنوع است و ما از قبل، این تذکر را به افرادی که تمایل به ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری دارند، داده بودیم و از آنها خواسته بودیم که از این گونه اقدامات خود داری کنند.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد:به هر حال اتفاقاتی افتاد که امیدوار بودیم دستگاه های اجرایی و ذیربط با آن برخورد موردی داشته باشد و ما الان در جریان نیستیم که با آنها چه برخوردهایی شده است؛ این موضوع در بررسی صلاحیت ها یکی از مواردی است که مدنظر قرار می گیرد.
کدخدایی همچنین در پاسخ به اینکه آیا روند بررسی صلاحیت کاندیداها ابتدا به چهره های شاخص اختصاص دارد، گفت: ما بر اساس فهرستی که وزارت کشور از کاندیداها به ما می دهد صلاحیت ها را بررسی می کنیم و هیچ تفاوتی بین کاندیداهای شاخص و یا افراد دیگر وجود ندارد.
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 92/2/23:: 8:37 صبح
حدادعادل در دانشگاه تهران:
انتخابات آتی 3 ضلع اساسی دارد
عضو ائتلاف پیشرفت گفت: انتخابات آتی سه ضلع اساسی دارد، پیشبینی ما از اول این بود که سه ضلع اصولگرایان، اصلاحطلبان و جریان دولت در انتخابات حضور جدی دارند و کاملا روشن است که جریان اصولگرایی به هیچ کدام تعلق ندارد و راه ما از آنها جداست.
غلامعلی حدادعادل نامزد یازدهمین دوره ریاست جمهوری یازدهم در نشست دانشجویی که امروز در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد با اشاره به اینکه توجه دانشجویان به مسئله انتخابات امری ستودنی است، درباره نامزدی هاشمی و مشایی اظهار داشت: از نظر قانونی بنده نمی توانم مخالف این موضوع باشم. افرادی در انتخابات ثبت نام کرده اند که بسیار عجیب تر از ثبت نام هاشمی و مشایی بود، ما نه به جریان پشتیبان هاشمی تعلق داریم و نه جریان پشتیبان مشایی.
وی تصریح کرد: انتخابات آتی سه ضلع اساسی دارد، پیش بینی ما از اول این بود که سه ضلع اصولگرایان، اصلاح طلبان و جریان دولت در انتخابات حضور جدی دارند و کاملا روشن است که جریان اصولگرایی به هیچ کدام تعلق ندارد و راه ما از آنها جداست، ما در سال 88 به احمدی نژاد رای دادیم اما در حال حاضر شرایط امسال با سال 88 تفاوت اساسی پیدا کرده است.
عضو ائتلاف پیشرفت در خصوص برنامه سیاست خارجی دولت احتمالی اش اظهار داشت: به طور کلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی تنش زایی نیست، دلیلی ندارد ما با کشورهای دیگر درگیر باشیم اما باید توجه داشت حکومت جمهوری اسلامی ایران برخواسته از انقلابی است که کشور را از دست آمریکا و متحدانش در آورده است.
حداد عادل با بیان اینکه دشمنی آمریکا با ایران ربطی به هیچ دولتی ندارد، تصریح کرد: آمریکا باید قبول کند ملت ایران مستقل است و مادامی که این شرط رعایت شود هرنوع مذاکره امکان پذیر است، اگر آمریکا به دیده احترام به حقوق ملت ایران نگاه کند و از بهانه تراشی به ویژه در مسئله هسته ای دست بردارد، می توانیم وارد مذاکره شویم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی براینکه سیاست شما در قبال احتمال تغییر نظام در کشور سوریه چیست؟ گفت: اگر راجع به آینده صحبت نکنیم بهتر است اما چیزی که مشخص است اینکه در نظام سوریه نیز مانند بسیاری از کشورهای عربی از لحاظ ساز و کار دموکراتیک اشکالاتی وجود دارد اما هجوم آمریکا و انگلیس، اسرائیل، عربستان، قطر و شبکه های الجزیره و العربیه به این کشور برای ایجاد دموکراسی در سوریه نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بشار اسد به لحاظ تقید به اصول خانوادگی، اخلاقی، فردی پاک و عفیف است، اظهار داشت: دولت سوریه از زمان حافظ اسد با ایران رابطه خوبی داشته و تنها کشوری است که دستهایش در برابر نقشه های آمریکا برای تثبیت رژیم صهیونیستی به علامت تسلیم بلند نشده است لذا تلاش می کنیم این حلقه مقاومت که ایران نیز به آن تعلق دارد، گسیخته نشود.
حدادعادل درباره ثبت نام همزمان آیت الله هاشمی و مشایی در آخرین ساعات مهلت ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری یازدهم گفت: ما نه تفکر و رفتار سیاسی احمدی نژاد و مشایی را می پسندیم و نه هاشمی را. ثبت نام هاشمی در دقایق آخر تاسف آور است چراکه برخی اوقات می گفت نمی آیم و در برخی زمان ها اعلام می کرد نمی دانم بیایم یا نه. احمدی نژاد بدش نمی آید صحنه انتخابات آینده دو قطبی باشد، شاید احمدی نژاد به تصور آنکه مثل دو دوره قبلی با دو قطبی کردن فضای انتخابات نتیجه بگیرد، از ثبت نام هاشمی خوشحال شود.
وی با بیان اینکه این دو جریان یک وجه اشتراک دارند و آن این است که اصولگرایان، منتقد هر دو جریان هستند، اضافه کرد: دو قطبی بودن انتخابات آتی، دیگر از نوع انتخابات سال 84 و سال 88 نیست انتخابات آینده رقابتی اساسی بین اصولگرایان و جریانات طرفدار هاشمی است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: احمدی نژاد امروز با احمدی نژاد سال 84 فرق دارد، زمانی که وی آمد مردم او را نماد گفتمانی دانستند که در آن گفتمان احیای شعارهای اصیل انقلاب را می دیدند. مردم از جریان اصلاحات خسته شده بودند و وی باآمدنش مسائلی همچون ساده زیستی، عدالت، اسلام و انقلاب را مطرح کرد و مردم نیز به او اقبال نشان دادند اما این نگرش در چهار سال اول سی درصد و در چهار ساله دوم هفتاد درصد تغییر پیدا کرد.(مهر)