جلیلی از نگاه بی بی سی

جلیلی از نگاه بی بی سی
جام جم آنلاین: بی بی سی فارسی درباره مسئول تیم مذاکره کننده هسته ای ایران می‌نویسد: سیاستمداری که راه رفتن او به سبب پای مصنوعی اش صدمات جنگ ایران و عراق را تداعی می کند و شیوه رفتار ساده اش که رسانه های ایران با انتشار تصاویر پی در پی سعی در تثبیت آن دارند، بیش از هرچیز یادآور رفتار سیاستمداران صدر انقلاب بهمن 1357 است.

 پایگاه اینترنتی خبری دولتی انگلیس درباره  سعید جلیلی دبیر شورای امنیت ایران تاکید می کند: سعید جلیلی همچون حسن روحانی دوستی نزدیکی با دیپلمات های اروپایی ندارد و مثل علی لاریجانی در توصیف شرایط از تعابیر فلسفی استفاده نمی کند. او حتی انتقاد های آتشین مرسوم از شیوه مذاکراتی پیشین را هم تکرار نمی کند.


 
 دیپلمات هایی که از نزدیک با جلیلی دیدار کرده اند او را فرد آرام  توصیف می کنند که هرچند اشاره مستقیمی به پای قطع شده اش نمی کند اما به وضوح غرب را مسبب جنگ ایران و عراق و تجهیز حکومت صدام به سلاح های کشتار جمعی می داند.

بی بی سی همچنین درخصوص میزبانی بغداد برای نشست گروه1+5 با ایران نوشت: زمانه عوض شده است و آمریکا  کشوری که ایران طی 34 سال اخیر بیشترین مناقشه را با آن دارد  با همراهی متحدانش، صدام حسین دشمن دیرین ایران را ساقط کرد و حالا دولتی با اعضایی عمدتا شیعی و حکومتی با بیشترین سیاستمدار دوست ایران بر عراق حاکم شده است.

اپوزیسیون؛ خمود و رکود

سایت ضد انقلابی روز آنلاین با انتشار مقاله ای با عنوان«اپوزیسیون، وحدت و انتخابات آزاد» به ضعف وناتوانی ضد انقلابیون داخلی وخارج نشین پرداخت ونوشت: اپوزیسیون با سه مشکل بزرگ، به ویژه با مقایسه با دوره های پیش از رویداد های 88، روبروست که حاصل آن، کم کاری و عدم بروز کافی در صحنه سیاست شده است.

روز آنلاین افزود: اپوزیسیون گرفتار خمود و رکود است . جنبش سبز جایگاهی در بین مردم ندارد. در صورت ادامه این قطع ارتباط، این خطر وجود دارد که از مهمترین صحنه سیاسی در کشور، یعنی انتخابات آینده، کاملاً از امکان تأثیرگذاری برکنار بماند.

دراین مقاله عدم وحدت از جمله مشکلات اپوزیسیون یاد شده و آمده است: نمی توان از این حقیقت چشم پوشید که ما در یکی از مهمترین انتخابات تاریخ بعد از انقلاب  شکست خورده ایم. آثار این شکست هنوز باقی است.

اسلام هراسی شکل جدیداستعمار

یک تحلیل‌گر مسایل سیاسی از اسلام‌هراسی به عنوان نوعی از " استعمار سیاسی" و "جنگ ایدئولوژیک" از جانب امریکا و متحدان صهیونیست آن علیه اسلام و مسلمانان نام برده است.

دکتر اسماعیل سلامی، مولف برجسته ایرانی و کارشناس مسایل خاورمیانه در مقاله‌ای که درپرس تی وی منتشر شد، نوشت :" اسلام هراسی شکلی از استعمار سیاسی و جنگ ایدئولوژیک علیه اسلام و مسلمانان است."

این تحلیل‌گر مسایل سیاسی با اشاره به کشته شدن غیرنظامیان افغان در تیراندازی نظامیان امریکایی در ماه مارس که در آن 18 نفر از جمله نه کودک درحالی که خواب بودند جان خود را از دست دادند و همچنین هتک حرمت به نسخه‌هایی از قرآن مجید در قبل از این ماجرا، یادآور شد :" آشکار است دولت امریکا به قصد تضعیف جامعه مسلمانان، مبارزه‌ گسترده ای را علیه اسلام آغاز کرده است."

مولف کتاب "حقوق بشر در اسلام" همچنین در این مقاله به تلاش ارتش امریکا برای ایجاد موج نفرت از اسلام در میان اعضای ارتش و آموزش به آن‌ها برای "جنگی تمام عیار" علیه اسلام با هدف "محافظت از امریکا" اشاره کرد.

 آمریکا وفرصت مذاکره

روزنامه آمریکایی هافینگتون پست با تاکید بر اینکه آمریکا  باید فرصت مذاکره با ایران را جدی بگیرد نوشت: مذاکرات اخیر هسته ای گروه1+5 با ایران در استانبول و بغداد گزینه حمله نظامی به تاسیسات هسته ای تهران را به حاشیه کشانده است.

بر اساس یک نظرسنجی که در یک دانشگاه در مریلند انجام شد، تقریبا از هر 10 آمریکایی ، هفت نفر آنها با ادامه مذاکرات هسته ای با ایران موافقند . مخالفت اکثر مردم آمریکا با حمله به ایران به این معنی است که مقامات واشنگتن باید مذاکرات بغداد را جدی بگیرند و برای دست یابی به توافق با تهران تلاش کنند.

باید خاطر نشان کرد این تنها کاخ سفید نیست که باید شرایط را درک کند . کنگره آمریکا نیز باید در این موضوع همکاری کند . در حال حاضر کنگره تحت فشار لابی اسرائیل از تشدید تحریم ها علیه ایران حمایت می کند. بر خلاف عراق که تحریم ها به شدت دولت بغداد را تضعیف کرده بود تحریم های شدید علیه تهران هیچ تاثیری در سیاست های دولت این کشور ندارد .

(جام جم)



کلمات کلیدی : جام جم، جلیلی از نگاه بی بی سی