شهید چمران
نوشته شده به وسیله ی بخش گروهی خبرروز در تاریخ 86/3/31:: 3:14 عصر
انسان بازیافته جنگ جویی دلیر و قدرتمند
شهید دکتر مصطفی چمران پس از نبرد سخت سوسنگرد، که برای اولینبار ارتش عراق طعم شکست را چشید و از سوسنگرد گریخت، بعد از آنکه از دو نقطه پا با ترکش گلوله تانک و با گلوله سربازان دشمن از فاصلهای نزدیک زخمی شد و راهی بیمارستان شد. پس از عمل جراحی، بعدازظهر همانروز مسئولین و فرماندهان به دیدن او میآمدند. از جمله این فرماندهان شهید تیمسارفلاحی رئیس وقت ستاد مشترک ارتش بود. او بعد از دیدن دکترچمران و بوسیدن او درحالی که چند قطره اشک شوق بر گونهها داشت به دکترچمران گفت تو بازیافتهای! دکتر پرسید منظور شما چیست؟ شهیدفلاحی پاسخ داد، در ارتش، ما اقلام مفقودی دارم و اگر از بین مفقودیها چیزی را بیابیم او را بازیافته مینامیم و شما را از دست داده بودیم و شهید یا مفقود میپنداشتیم و هماکنون که میبینمت، چنان است که شما را بازیافتهایم.
دکترچمران از این اصطلاح و تعبیر تیمسار فلاحی برداشتی عارفانه و زیبا نمود و چنین نوشت که من بازیافتهام، من رفته بودم، پس دیگر منی و منیّتی نیست و همه من خود را زیر پا گذاشتهام و…
انسان بازیافته
انسان مخلوق عجیبی است؛ از لحظهای که چشم به جهان میگشاید، همه دنیا را برای خود میخواهد، همه آمال و آرزوهایش بر محور «من»، و «خود» دور میزند، تصور میکند که همه دنیا برای رضای خاطر او و تأمین لذات او خلق شده است، معیارهای او براساس مصالح و منافع او تغییر یافته و حق و باطل را بر پایه خودخواهی و مصلحتطلبی خود توجیه مینماید…
این همه خودخواهی، کینه و حقدها، آتشافروزیها، غرورها، حقکشیها، خونریزیها، اختلافها، و کشمکشها، از همینجا سرچشمه میگیرد…. تاریخ جهان؛ صفحه تمام نمای این خصیصه فطری انسانهاست.
در دنیا انسانهایی نیز یافت میشوند که عمق دیدشان یا دیگران تفاوت دارد، به لذات مادی دنیا راضی نمیشوند، به مال و جاه و اولاد علاقه چندانی ندارند، به آروزهای زودگذر دل نمیبندند و بطور کلی اسیردنیا نمیشوند، ولی در عین حال به «خود» و به «من» علاقمندند. «منِ» آنها والامقام است و خواستههایی والا دارد و هیچگاه خود را سرگرم بازیچههای دنیا نمیکند، آرزوهایی آن آسمانی و خدایی است، به بینهایت و ابدیت اتصال دارد و همه دنیا را در بر میگیرد، از معراج روح سیراب میشود و در بُعدی روحانی و خدایی سیر میکند. ولی به هر حال رنگی از خودخواهی و خودبینی درآن وجود دارد…
منبع خبر نافذ
کلمات کلیدی :